ZA POMOČ PRI SVETOVANJU pokličite 041 379 329 - DENIS

Kako negujemo lase v toplih spomladanskih in poletnih dneh?

Kako negujemo lase v toplih spomladanskih in poletnih dneh?

Bliža se vse več toplih dni in sončnih žarkov, zato moramo za svoje lase poskrbeti s hidratantnimi izdelki z UV zaščito pred vplivi sonca. Frizerji težko delajo čudeže, če svojih las ne negujemo skozi celo leto tudi sami, nam je povedal mednarodni frizerski stilist Dennis Hairshow. 

Umivanje las je temelj njihove osnovne nege, vendar jih ni zato potrebno umivati vsak dan, to je že prepogosto.

Spa Enzymetherapy Spa Enzymetherapy

"Dobro je, da lase umivamo na 2 do 3 dni s šamponi in regeneratorji (mehčalci) (nujno v kombinaciji), ki so prilagojeni glede na posameznikov tip lasišča in las. Priporočljivo je na lase nanesti tudi utrjevalec, ki lase zaščiti pred soncem, vlago in mehanskimi poškodbami zaradi feniranja, likanja in krtačenja las." pravi frizerski mojster Dennis Hairshow iz Kopra. Del osnovne nege las je tudi striženje, pri daljših laseh se pristriže uničene konice - približno na 2 do 3 mesece ali po potrebi (če so uničene prej), ko spreminjate obliko pričeske, pa enkrat mesečno.

Dennis Hairshow opozarja: "Za lase skrbite čez celo leto, v pomladnih in poletnih mesecih jih umivajte z dovolj hidratantnimi šamponi in uporabljajte bolj nežne regeneratorje. Uporabljajte izdelke z zelo pomembno dodano UV zaščito - ti izdelki za nego in zaščito las in lasišča so v obliki sprejev ali losjonov."

 

Nega las in lasišča doma je tako pomembna kot nega v frizerskem salonu

Dennis Hairshow, mednarodni frizerski stilist, pravi, da je kvaliteta in obstojnost barve ter zdrav in sijoč videz las odvisen zelo veliko od domače - se pravi pravilne izbire šamponov in regeneratorjev: "Stranke prevečkrat pozabljajo, da frizerji v salonu težko delamo čudeže, če las ne negujete tudi doma in če frizerje obiščete le enkrat na leto, ko vidite, da so lasje res že uničeni."

Velikokrat ga stranke sprašujejo, ali barvanje škoduje lasem in kakšna je razlika med barvami v prosti prodaji in profesionalnimi barvami, ki jih uporablja frizer: “Uporabljamo samo barve vrhunske italijanske blagovne znamke TECNA s xx-letno tradicijo, ki so bio organske in so narejene na osnovi olja čajevca, Aloe Vere in Karitejevega masla, ki v pravilnem sorazmernem deležu in uporabi ter kombinaciji z naravnimi barvnimi pigmenti nudijo nežno barvanje las, ne dražijo lasišča in imajo daljši obstoj barve, saj ima profesionalna barva za lase mnogo strožja zakonska pravila kot barve v prosti prodaji. Izdelkom Tecna zaupamo že desetletje in odzivi strank so odlični.”

Svojim lasem in lasišču nudite pogosto nego, izbrano glede na vaš tip las in lasišča, ki pa ne sme biti agresivna. "Če imate suhe lase, uporabljajte izdelke, ki lase nahranijo in jih negujte z olji za lesk in sijaj. Če pa imate tanke in hitro mastne lase (oz. lasišče), jih negujte z izdelki za večji volumen in s šamponi ter regeneratorji, ki jih ne bodo obtežili - čim manj se jih dotikajte, saj jih s tem le še bolj mastite," še svetuje Dennis Hairshow.

SPA Enzymetherapy

Dodaj odgovor