ZA POMOČ PRI SVETOVANJU pokličite 041 379 329 - DENIS

novo

TEA TREE OIL - OLJE ČAJEVCA 100% čisti ekstrat

TEA TREE OIL - OLJE ČAJEVCA 100% čisti ekstrat
-33%
Cena: 39,00 €
Akcija: 26,00 €

TEA TREE OIL (MELALEUCA ALTERNIFOLIA) - OLJE ČAJEVCA (100% čisti ekstrat) je znano kot najmočnejši naravni antiseptik in deluje proti bakterijam, glivicam in virusom.

Učinkovito ja v boju proti številnim okužbam, ki so odporne na nekatere antibiotike, zato je čajevec odlično naravno sredstvo proti bakterijskim in glivičnim boleznim kot so akne, abscesi, mehurji, prhljaj, luskasto lasišče, luskavica, mastno lasišče in koža, vneto in srbeče lasišče in koža, sončne opekline, herpes, mozolji, suhe in razpokane ustnice, bolezni in vnetja dlesni, glivična obolenja nohtov in kože, bradavice, piki insektov, izpuščaji in manjše rane.

Podrobnosti

TEABASE TEA TRE OIL  MALALEUCA ALTERNIFOLIA - OLJE ČAJEVCA  100% čisti ekstrakt

UPORABA:

ŠAMPON - dodaj 10 kapljic v Bio organski šampon HERBAL CARE, CLARIFYING, ENERGETIC ali vtrite nekaj kapljic olja neposredno v lasišče s tem povečaj dezinfekcijske, antimikotične, sebo normalizacijske lasnosti.

LOSJON - v primeru prhljaja,dermatitisa dodaj 10 kapljic na lasišče, skupaj z HERBAL CARE COMPLEXOM, ne izpiraj

                - v primeru mastnega lasišča dodaj 10 kapljic na lasišče, skupaj z CLARIFYING COMPLEXO, ne izpiraj

                - v primeru izpadanja las dodaj 10 kapljic na lasišče, skupaj z ENERGETIC COMPLEXOM, ne izpiraj

SAMOSTOJNO ZA SUHE, MASTNE LASE, SRBEČE LASIŠČE: vmasirajte 10 kapljic olja v lasišče ali v pramene las

SAMOSTOJNO - v primeru herpesa, srbeža, odrgnin, pikov insektov, aft, majhnih ranic, mikoze nohtov, mozoljev

AROMA - dodaj 5-10 kapljic v difuzor, kad z vročo vodo, v kalorifer. Protivirusno in antibakterijsko delovanje in pospešuje zdravljenje

DEPRESIJA - tonificira živčni sistem, še posebej v primeru stresa, utrujenosti, inertnosti, depresivnosti. Svetovano za osebe z oslabljenim organskim in imunskim sistemom

PREHLAD - v dlani vtrite 1-2 kapljici olja in inhaliraj

 

Vesbina: 12,5 ml

10 najboljših načinov kako uporabiti olje čajevca

Esencialna (eterična) olja so zadnje čase popularne kapljevine rastlinskega izvora, ki ob izhlapevanju oddajajo izrazito dišeč vonj in imajo praviloma tudi blagodejne učinke na človeško telo.

Na trgu jih je kar precej in zlahka pozabimo katero naredi kaj in kako ga uporabljati.

Kljub temu pa imamo dobro novico za Vas, olje čajevca je lahko vse kar potrebujete.

Olje čajevca je po mnenju mnogih eno izmed najmočnejših esencialnih olj in čeprav je olje čajevca strupeno, če ga zaužijemo, je uporabnost olja čajevca predvsem v raznoraznem nanašanju na kožo, ki se je izkazalo za bolj efektivnega kot nanašanje marsikaterega industrijskega kozmetičnega produkta.

Predstavljamo Vam 10 najboljših načinov uporabe olja čajevca:

1. Pasta za ustno higieno in zdravje

Čeprav je olje čajevca strupeno, če ga zaužijemo, je popolnoma varno za uporabo v ustih kot antiseptična tekočina ali pa zobna pasta.

Olje čajevca vsebuje elemente znane po njihovemu proti-vnetnemu delovanju in je bilo uspešno uporabljeno za zmanjšanje oteklosti dlesni, ki ga povzroča gingivitis (vnetje dlesni), ter uničevanje bakterij, ki povzročajo gingivitis.

2. Naravni deodorant

Iste protivnetne in antibakterijske elemente olja čajevca, ki smo jih omenjali pri ustni higieni, lahko uporabimo tudi za odstranjevanje smrdečih bakterij na koži.

Z uporabo olja čajevca se izognemo nevarnim in kancerogenim kemikalijam, ki so uporabljene v deodorantih, ki jih kupimo v trgovini.

Preprost recept za deodorant, ki vsebuje olje čajevca, je par kapljic esencialnega olja limone in olja čajevca dodanih v manjšo količino vode, ki jo nato razpršimo po delu telesa ali pa športni opremi kjer se hočemo znebiti neprijetnih vonjav.

3. Maža za rane in odrgnine

Ena izmed zadnjih študij, ki raziskuje olje čajevca, je dognala, da v kontaktu z oljem čajevca pomrejo nevarne rezistentne bakterije stafilokoka, kar je neprecenljivo pri zdravljenju ran, saj jim pomaga pri hitrejšem celjenju in omogoča tudi celjenje brez brazgotin in gnojenja.

4. Uničuje plesen

Olje čajevca je lahko efektivnejše in varnejše za odstranjevanje plesni kot pa je belilo.

Poleg čiščenja površin doma lahko olje čajevca uporabimo za osveževanje zraka, kjer uspešno odstranjuje prašne delce in izboljšuje kvaliteto zraka.

5. Čistilo

Kot že rečeno olje čajevca je dobro za odstranjevanje mnogo stvari in je učinkovitejše kot večina »zelenih« čistilnih produktov, ki jih lahko kupite v trgovini.

Zmešajte ga z belim kisom, vodo in nekaj kapljicami esencialnega olja limone in že imate dobro domače čistilo za vse površine.

6. Odstranjuje glivice in bradavice

Če nanašamo nerazredčeno olje čajevca na mesto obolelo z glivicami ali bradavicami za dobo do 30 dni je zaradi njegovih zdravilnih lastnosti njihova odstranitev garantirana.

7. Odstranjevanje aken

Študije so pokazale, da so antibakterijske lastnosti olja čajevca učinkovitejše kot pa največkrat predpisani preparat za odstranjevanje aken benzoil peroksid.

Namesto da bi olje čajevca izsuševalo kožo jo pomirja in zato zmanjša možnost rdečice in vnetja, ki se pojavi pri ostalih preparatih za odstranjevanje aken.

8. Dermatitis in Luskavica

Tako kot pri aknah je lahko olje čajevca uporabljeno tudi za blažitev simptomov luskavice in ostalih kožnih bolezni.

9. Pomlajuje lase in lasišče

Olje čajevca je lahko uporabljeno kot naravno zdravilo proti prhljaju in je bilo uspešno uporabljeno v boju proti ušem.

Olje čajevca je odličen anti-septičen in anti-bakterijski pripomoček, ki ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu.

Preverite odlično ponudbo.

Ostali artikli

AROMATIC CONDITIONER - bio globinsko vlaženje lasišča, las, telesa...

AROMATIC CONDITIONER - bio globinsko vlaženje lasišča, las, telesa...

Cena: 25,00 €
Akcija: 22,00 €
INVIGORATING ŠAMPON  za ponovno rast las

INVIGORATING ŠAMPON za ponovno rast las

Cena: 45,00 €
Akcija: 30,00 €
INVIGORATING LOSJON za ponovno rast las

INVIGORATING LOSJON za ponovno rast las

Cena: 120,00 €
Akcija: 60,00 €